Dunaújváros

2012.09.30. 17:07

Világnapi kedvességek, időseknek

Dunaújváros - Szépkorúakkal telt meg pénteken délután a Magyar úti gondozási központ klubterme, és szeretetteljes légkörben ünnepeltek. Az Idősek Világnapja van...

Körmendi Erzsébet

- A szeretetben legjobb dolog adni, ölelést, csókot, mindegy mit, csak szívből jöjjön. Mert igaz a mondás, hogy  a szeretetnek van a legnagyobb kötőereje és teherbíróképessége - mondta ünnepi köszöntőjében Csáki Mártonné klubvezető. Utána Gyöngyösiné Hoffer Szilvia, a gondozási központ vezetője köszöntötte a szüreti mulatsággal egybekötött rendezvényen résztvevő szépkorúakat az Idősek világnapján.  Horváthné Kósa Edit intézményvezető szavai is szeretetet és megbecsülést sugároztak. A világnap értékeiről beszélt. A tartásról, ahogyan az idős emberek viselik a sors megpróbáltatásait, az idő múlását,  és a bajok közepette is mosolygósak, kedvesek tudnak maradni - jó példa és erő, amit átadnak nekünk.

Szöllősi Ditta mesével, a mentáshigiénés csoport cigánytánccal kedveskedett a vendégeknek,  akik közül Varga Jánosné és Csaba Endréné verscsokrot adott át társainak, a házi segítségnyújtásban dolgozók  énekekkel - közöttük az Érik a szőlő kezdetűvel... - vezették át a programot  szüreti mulatságba. A támogatók által felajánlott és otthonról hozott sütemények, pogácsák melletti beszélgetéssel, tánccal,  játékkal zárult a délután.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!