Dunaújváros

2012.11.05. 09:45

Valóság avagy kacsa? A bűnözők új leleményéről nem tud a rendőrség

Futótűzként terjed a neten a vészjelzés: a parkolókban osztogatott kulcstartók, dísztárgyak nyomkövető chipet rejtenek megkönnyítve a betörők dolgát. A rendőrség nem kapott ilyen tárgyú bejelentést.

B. Kiss László

„Fontos!!! Sok helyen, benzinkutaknál, parkolókban, áruházaknál ingyen osztogatnak kulcstartókat, különböző dísztárgyakat az autókhoz! Ne fogadjátok el !!! Ez egy chip, amit a bűnözök használnak mások követésére. Ha elfogadod, onnantól ezek a bünözők követni tudnak és látják, hogy merre jártok, látják, hogy mikor vagy otthon és mikor nem! Távollétetekben bármikor betörhetnek hozzátok! A rendőrség tájékoztatása szerint ezek romániai bűnözők! Ez egy új bűnözési irányzat! A hollandok már tömegtájékoztatásban leadták a lakosságnak. Értesítsd a barátaidat!!!” - ez áll abban az e-mailben, amely futótűzként terjed az interneten. Munkatársunk egy ismerősétl kapta, aki még további két tucat helyre elküldte a vészjelzést. A rendőrségnek nincs tudomása a dologról, bejelentést ilyen jellegű ügyben nem kaptak - mondták el érdeklődésünkre az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatánál. A szolgálat munkatársa - nem hivatalosan - még annyit tett hozzá, hogy eléggé James Bond ízű a dolog, könnyen lehet, hogy csak amolyan városi legendáról van szó. Műholdas nyomkövető chipek valóban léteznek, leginkább autókba építik be azokat, hogy aztán könnyebb legyen megtalálni, ha ellopnák a kocsit. Ezek azonban nem filléres holmik, komoly ráfordítást igényelnek, így nem valószínű hogy romániai bűnözők éppen ebben utaznának...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!