Dunaújváros

2016.12.29. 19:01

Huszonöt éve írtunk - Vakáción az építők

Dunaújváros - Eladták a Skálát, téli vakációval zárják az évet a 26-osnál, visszafizetett lakáskölcsönök... Egyebek mellett ezekről írtunk tavaly szilveszter előtt.

Körmendi Erzsébet

Eladta a munkásszövetkezet a dunaújvárosi Skála áruházat - hozta a hírt egy olvasónk. Megerősítésért vagy cáfolatért Kiss Tibornéhoz, a munkásszövetkezet elnök-igazgatójához fordultunk. Tőle az alábbiakat tudtuk meg: - A Skála csoport igazgatótanácsa most, közvetlenül karácsony előtt döntött arról, hogy megvásárol annyit a Dunántúli Áruházi Rt. részvényeiből, amennyivel 50,1 százalékos többségi tulajdonra tesz szert.

Kéthetes téli vakációval zárták és nyitják az új évet a 26-os Állami Építőipari Vállalat dolgozói, s nagy valószínűséggel azzal a megerősített hírrel, hogy az Állami Vagyonügynökség elfogadta a részvénytársasággá alakulásról készített tervüket. Linka Antal vezérigazgató az év számukra utolsó munkanapján, december 22-én még nem kapott hivatalos értesítést az ÁVÜ döntéséről.

A legfrissebb információk szerint az Országos Takarékpénztár fiókjainál az év utolsó munkanapjaiban tömegesen fizették vissza az ügyfelek a 0-3,5 százalék közötti kedvezményes kamatozású lakáskölcsönöket. Ennek megfelelően a lakosság hiteltartozása ebben a körben 1991 végéig várhatóan több mint 127 milliárd forinttal csökken országosan. A hitelszámlák száma az év folyamán 860 ezerrel apadt.

Elkezdték az igények felmérését a szakmunkásképzéssel foglalkozó iskolák. A vendéglátószakmákra a beiskolásás még bizonytalan a vendéglátó vállalat átalakulása miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!