Dunaújváros

2013.04.16. 10:57

Újvárosi medvék: matematikadiadal szabadtéren

A múlt héten szombaton Budapesten, a Gellért-hegyen rendezték meg a Medve Szabadtéri Matematikaverseny, amelyen a Széchenyi István Gimnázium immáron harmadszor vett részt.

Szabó Szabolcs

A játékos szabadtéri (!) matematikai csapatversenyen az általános iskolák felső tagozatosai és a középiskolások vettek részt az ország minden tájáról. A csapatoknak a Gellért-hegyen található állomásokon kellett megoldani az ott kapott matematikai-logikai feladatokat, majd a beadott válasz helyességétől függően tovább kellett haladniuk egy következő állomásra.

 


A rendezvényen több, mint 1500 diák vett részt, összesen négy kategóriában (Medvebocs, Kismedve, Nagymedve és Jegesmedve). A széchenyisek összesen 17 csapattal indultak 53 fővel. Az újvárosi gimnázium remek sikert ért el Nagymedve kategóriában, a tizedik évfolyamos diákok közül egy második és három harmadik helyezett csapat került ki.

A második helyen végzett csapat tagjai: Jójárt Bence, Duka Szilárd,Juhász Péter, a 3.helyet begyűjtő egységet pedig Szeitl Ákos, Csonthó Mihály, Csonthó Marcell, Müller Márta, Rozsnyai Virág, Steigervald Ákos, Vitéz Damján, Józsa Norbert, Kardos Milán alkotta. A széchenyisek Medve-kalandjáról Gentischerné Dani Zita tájékoztatta a DH-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!