Dunaújváros

2015.01.07. 15:15

Újabb felajánlások érkeztek a Bugyik-család javára

Dunaújváros - Ezúttal sem kellett csalódnunk olvasóinkban: egyszerű emberek, vállalkozók, intézmények segítenek!

Pekarek János

Viszonylagos jó hírekkel szolgálhatunk a Bugyik-családdal kapcsolatban. Mint korábban már többször írtunk róla: a mindössze huszonkilenc éves Bugyikné Ragány Gitta december 15-én hunyt el súlyos betegségben. Férjén kívül három gyönyörű lánygyermeket hagyott hátra: a kilencéves Bernadettet, a négyéves Laurát és a nyolchónapos Zsófiát.

Azt mondanunk sem kell, hogy a család érzelmileg azóta sem tette túl magát a történteken. Hogyan is tehette volna, amikor még a temetés is hátra van...

Ezért fogalmaztunk úgy, hogy viszonylagosak a jó hírek. A családfő, Bugyik Károly, aki kocsirendezőként dolgozott a vasmű egyik pályaudvarán, ahogyan jeleztük, január elsejétől gyermekgondozási segélyre ment.

A nem mindennapi történet pedig megindította olvasóinkat. Megírtuk: a Vigadó étterem és az Alibi pizzéria tulajdonosai, Laczkó Bernadett és Kernács Pál felajánlották, hogy a Bugyik-család mostantól ameddig szükséges, minden nap vihetnek meleg ételt tőlük. Egy másik olvasónk, maga is több, immár kamasz gyermek édesanyja, a korábbi, használt, de jó állapotban lévő gyermekruhákat ajánlott fel a Bugyik-gyerekeknek. Nagyné Berta Zsanett, aki decemberben újraindította a Római városrészből ismert babaruha-börze kezdeményezését a technikumi Esze Tamás utca egyik üres üzlethelyiségében, arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy most szombaton újra lesz börze az Esze Tamás utcában. Ugyanakkor és ugyanott adományokat is gyűjtenek: többek között Bugyikék javára is, játékokat, ruhákat, könyveket, élelmiszert.

S még mindig nincs vége!

Az egyik legérdekesebb és legizgalmasabb felajánlásról Szabóné Lőrincz Ilona, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza pr-menedzsere értesített minket. Eszerint a színház igazgatója, dr. Borsós Beáta a két nagyobb Bugyik-leánynak: Bernadettnek és Laurának is ingyenes belépést biztosított a Bartók idei gyermek-előadásaira.

Ez azt jelenti, hogy a gyerekek, ha iskolájukkal vagy óvodájukkal jönnek előadásra, jegy nélkül tekinthetik meg a darabot. Ugyanakkor, ha édesapjukkal jönnek, akkor mindhárman ingyen léphetnek be.

Emellett a Bartók hozzákezdett egy komoly segélykoncert-sorozat szervezéséhez is. Mivel a Bugyik család nagyvenyimi gyökerű, ugyanakkor Dunaújváros mellett igen sok időt töltenek a baracsi nagymamánál is, mindhárom településen jótékonysági célú előadásokat tartanak, amelyek bevételét a három gyerek javára ajánlják fel.

Kapcsolódó cikk:

Hirtelen maradtak édesanyjuk nélkül - csonka lett a család

Segítség a hirtelen édesanya nélkül maradt családnak

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!