Dunaújváros

2016.11.14. 19:00

25 éve írtuk - Új buszjárat indult

Dunaújváros - Kettéválasztják a papír-gyárat. Hajózási akadá-lyok. Szegénygondozás. FAM-rekonstrukció.

Pekarek János

Kettéválik a papírgyár: barnák és fehérek - ezzel a címrendszerrel jelent meg huszonöt éve, 1991. november 15-én elődünk, A Hírlap első oldala. - December végére kell a papírgyári létszámot 1500 főre csökkenteni. Külön kell választaniuk a cellulózt és az író-nyomó papírt gyártó fehér vonalat, valamint a barna vonalat, ahol az alappapírt, a hullámpapírt és a különféle dobozokat készítik.

Hajózni nehéz, de muszáj. A jugoszláviai belháború nehezíti a vízi áruszállítást. Nemrég napvilágot látott az a hír, hogy a jugoszláviai Duna-szakaszon magyar hajókra lőttek. Kasza József, a Dunaferr szállítómű vezetője szerint hat hete akadályozzák jugoszláv szakaszon a MAHART-hajók közlekedését, ám a szovjet, román és cseh-szlovák uszályok eljutottak eddig rendeltetési helyükre.

Egy hét múlva nyit Nagyvenyimen a Szegénygondozó Nővérek által vezetett katolikus szeretetotthon, ahol huszonnégy idős, beteg ember talál nem csak lakásra, de napi ellátásra és gondozásra is.

Befejezéséhez közeleg a Dunai Vasműfolyamatos acélöntő műhelyének rekonstrukciója. Április 15. és május 6. között az egyik öntőgépet korszerűsítették, most, november eleje óta a másik gép átépítésén dolgoznak a szakemberek. A munkákkal előre láthatólag a jövő hét elejére végeznek, így november 20-án már teljes kapacitásasal dolgozhat a FAM.

A Szilágyi Erzsébet utca is bekapcsolódhat végre az autóbusz-közlekedésbe. November 18-án, hétfőn hajnali ötkor indul az első 21-es járat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!