Dunaújváros

2016.12.16. 16:10

Túl a párttanyán - Pénteken a D11 uralkodott a Rudasban

Dunaújváros - E héten igazán nagy élet volt a Rudas középiskolában. Kampány, voksolás, fordított nap, igazgató-választás. Összefoglalónk.

Dunaújvárosi Hírlap

A Rudas Közgazdasági Szakgimnázium és Kollégium pörgős diákéletének egyik legizgalmasabb eseménysorozata a Rudas hét, amely ezen a héten is alaposan felforgatta az intézményt. Évről évre a tizenegyedikes osztályok legjobban várt rendezvénye ez. Már szeptemberben elkezdődik az ötletelés, a tervezgetés: programokat szervezni, diákigazgató-jelöltet állítani, párttanyát berendezni, arculatot tervezni (póló, pártzászló), résztvevőket toborozni, kampányolni a közösségi oldalukon, a hasukon keresztül megfogni az iskola tanulóit. Idén a következő pártformációk indultak szavazatszerző csatába: 11. A (sport ágazat) Asleep párt, 11. B (kereskedelem-ügyvitel ágazat) Maffia párt, 11. C (közgazdaság ágazat) C-akták párt, 11. D (informatika ágazat) D11 párt. A jókedv, a versenyszellem, a győzni akarás jó inspiráció volt a nehéz pillanatokban is.

Ezt behúzták! Hetvenhat százalékos részvétel mellett lett a befutó a Rudas diákhetének szavazásán Fotó: Amatőr felvétel

A diákigazgató-győztes mellett eredményt hirdettek a Legjobb párttanya" (D11 párt), a Legjobb póló" (Maffia párt) kategóriában is. Kiemelkedő program volt a tornateremben a négypárti játékos-tréfás ügyességi vetélkedő. A pénteki fordított napon - ahol a diákok egymás tantárgyi óráira mentek be, ízelítőt kapva ezáltal egymás ágazati tantárgyaiból - a D11 párt két igazgatója gyakorolhatta a vezetői feladatokat az intézményben.

A hét különlegessége volt a diákigazgató-választás után kezdődött Leghosszabb éjszaka című fesztivál, ahol teljesen más tantárgyi órákon vettek részt a tanulók, mint például: kahoot! - matematika telefon segítségével, éjfoci, amelyen a tanárcsapat is képviseltette magát, kiszabadulós csapatjáték, vagy az idegen nyelvű gépírás napjaink topslágereire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!