Dunaújváros

2017.03.16. 17:50

Huszonöt éve írtuk - Építhető másképpen?

Dunaújváros - Rossz év a papírgyárban. Részvénytársaság lesz a vasműből. Száz év magány a Bartók színpadán.

Pekarek János

Rossz évet zárt tavaly a Dunapack Rt. A piac - mondhatni - teljes összeomlása miatt kétmilliárd forinttal kisebb árbevételt értek el, mint amennyire év elején számítottak - írta huszonöt évvel ezelőtt, 1992. március 17-én elődünk, A Hírlap. - A részvénytársaság három gyára közül a dunaújvárosi dolgozott a legrosszabbul Galli Miklós ügyvezető szerint.

Részvénytársasággá alakul 1992. július elsejei határidővel a Dunaferr Dunai Vasmű. A légből kapott hírek, a pontatlan információk terjedését (is) megelőzendő munkásgyűlést tartanak március 30-án a vasmű kultúrtermében.

Amíg a politikai rendszerváltás szükségszerűségét senki nem kérdőjelezte meg, addig szinte teljes volt az egyetértés abban, hogy - ennek részeként - "a kapitalizmus is építhető másképpen", ahogy azt Szekeres Imre, az MSZP ügyvezető alelnöke tömören megfogalmazta A szociáldemokrácia a kelet-közép-európai gazdasági átmenetben címet viselő tanácskozáson.

Gabriel Garcia Márquez Száz év magány című csodás regényének színpadi változatát - Schwajda György színpadi átdolgozásában - láthatja a közönség ma este a Bartókban. Főszereplők: Törőcsik Mari és Garas Dezső. A szolnoki színház szinte teljes gárdája a színpadra lép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!