Dunaújváros

2012.11.09. 16:37

Több megyei település 150 milliós támogatásban részesül vízrendezéshez

Fejér megye - A megye kilenc települése is jelentős összegű pályázati támogatásban részesült a csapadékvíz elvezetésére - értesült lapunk a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökségtől.

Fejér Megyei Hírlap

Lapunk móri tudósítóját először Vas Istvánné, Magyaralmás polgármestere hívta fel a friss hírrel: 126,5 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a község önkormányzata a belterületi csapadékvíz-elvezetésére. Ehhez 13 millió forintnyi önerő szükséges, ennek előteremtésére újabb pályázatot nyújt be a kistelepülés, ahol  az önkormányzat költségvetésének főösszege nem éri el a most megítélt támogatási összeget - mondta el az elöljáró.

Az értesítést kézhez véve az elsők között  tájékoztatta lapunkat Turi Balázs,  Bakonycsernye polgármestere is. A település több mint 96 millió forintot nyert az uniós pályázaton a csapadékvíz elvezetését célzó munkálatok folytatására. A község ugyanis, amelyet korábban többször sújtott sárlavina két, egyenként százmilliós pályázat eredményeként már számottevő lépéseket tett a csapadékvíz okozta károk megelőzése érdekében.

A pályázaton azonban nem csak a már említett két, Fejér megyei település nyert jelentős összegű támogtást. Temesvári Márta, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség  kommunikációs menedzsere pénteken lapunk rendelkezésére bocsátotta a frissen kedvezményezett önkormányzatok listáját. Eszerint a belterületi vízrendezésre kiírt pályázaton Gánt, Baracs és Polgárdi egyaránt 150 millió, Nagyvenyim 91,5 milliót, a megyeszékhely 150 millió, Cece 92,9 millió, Iszkaszentgyörgy pedig 132 millió forintot nyert.

Magyaralmáson a település legkritikusabb területeinek a vízrendezése történhet meg a nyertes pályázat segítségével. Bakonycsernyén a település központjában a csapadékvíz-elvezetés második üteme, illetve a Rákóczi és Petőfi utcák vízrendezése valósul meg. Az itteniek öröme ugyancsak érthető: a faluban élők emlékeiben az idei aszályos nyár még nem homályosította el 2010 tavaszának történéseit. Akkor a nagy esőzés következtében sárlavina zúdult a falu bizonyos részéire, majd pedig a Gaja patak öntött ki.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!