Dunaújváros

2016.09.27. 18:45

Tizenöt évesek lettek

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Borbarát Klub Egyesület az idén tizenöt éves. Ennek jegyében rendhagyó összejövetelt tart a tagság.

Agárdy Csaba

Grábics Gáborral, a klub elnökével emlékeztünk vissza a borbarát klub első lépéseire.

- Spontán szerveződésként indultunk, boresteket tartottunk. Azután rájöttünk, hogy igény van ezekre a találkozókra, és úgy döntöttünk, hogy hivatalossá tesszük a működésünket, így jött létre a klub tizenöt évvel ezelőtt. Kis lépésekkel, de nagy utat tettünk meg ez idő alatt.

Grábics Gábor a dunaújvárosi borbarátok elnöke Fotó: Ady Géza

Harminc borbarát alapította az egyesületet, közülük még heten most is tagok. Grábics Gábor büszkén mondja, egy közülük évek óta nem fogyaszt alkoholt (de az ő neve maradjon a klub titka), napjainkban huszonhárman alkotják az egyesületet.

Annak idején az ország leghíresebb borászait hívták meg az összejövetelükre, majd jöttek a környező országok magyar termelői, majd nyitottak a kisebb borászok felé, az utóbbi időkben nagyon szívesen látják a fiatal szakembereket.

Szerdán 19 órakor kezdődik az ünnepi összejövetel a Dózsa mozi téren felállított sátorban. A borász ezúttal a villányi, de horvát kötődésű Kovács Harmat lesz. És ha már jubileum, akkor élőzene is kell, ezt pedig a horvátországi vörösmarti (Zmajevac) Panonica tamburazenekar szolgáltatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!