Dunaújváros

2014.04.09. 18:45

Tehetségeké volt a tér

Dunaújváros - Általános és középiskolás diákok százai mutatták meg tehetségüket szerdán a mozi előtt rendezett utcai művészet rendezvényen.

Gallai Péter

A Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola és Alapfokú Művészeti Iskola valamint a Dunaújvárosi Tankerület Művészetoktatás Munkaközössége szerda délután a Dózsa mozi előtt szervezte meg a tehetség hónap legnagyobb szabású programját, a street art (utca művészet) fesztivált.

Ennek keretében közel háromszáz diák mutathatta meg művészeti tudását, akik nem csak a tankerület iskoláiból érkeztek, jöttek alapítványi intézményekből és középiskolákból is. Amíg a gyerekek egy része az aszfaltra rajzolt, addig a többiek zenei, táncos és prózai produkciójukkal szórakoztatták az arra járó városlakókat, és egyben hívták fel a figyelmet a tehetséggondozás fontosságára.

 

Az esemény egyik szervezője, Nyulasiné Lakos Angéla a kezdés előtt elmondta: a Dunaújvárosi Tankerületben tavaly kezdeményezték először a tehetség napja rendezését. Az idei évben még több iskola jelentkezett, kifejezve szándékát, hogy szívesen bemutatná legtehetségesebb énekes, táncos és rajzos tanulóit. Egyedül az időkorlát volt megszabva, ezen kívül nem volt semmiféle megkötés a produkciókkal kapcsolatban. Az erős szél ugyan ellenünk dolgozott, de ez sem akadályozza meg a fellépőket tette hozzá a mezőfalvi iskola pedagógusa.

Majd a fiatalok, illetve a produkciók vették át a főszerepet, a Dózsa téren.

- Nem tudja milyen esemény van itt? - szólított meg egy idős házaspár, amely éppen a téren át sétált hazafelé. Miután felvilágosítottam őket, leültek, és mosolyogva figyelték a fiatalságot. S nem csak ők voltak ezzel így, mások is megálltak, a szereplők pedig büszkén mutatták meg nekik is a bennük rejlő tudást. Aki a kétórás műsort végignézte, az biztos lehetett benne, sok fellépőről hallunk még későbbiekben is.

A mezőfalvi iskola nem csak ezzel az egy eseménnyel készült. Április 15-én vendégjáték címmel műhelymunkát szerveznek, ahol a nyelvi tehetséggondozás módszereiről adnak tájékoztatást. Április 19-én flashmob keretében hívják fel a figyelmet a Mezőfalván folyó néptánc oktatás magas színvonalára. Április 24-én pedig szülői klubot tartanak a tehetséggondozásról.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!