Dunaújváros

2014.11.02. 11:00

Tűzoltókat képeztek a dunaújvárosi laktanyában is

Dunaújváros - Az önkéntes tűzoltók nagy segítséget jelenteken a hivatásosoknak, hiszen helyben vannak a falvakban, elsőként ők érkezhetnek a helyszínre.

Körmendi Erzsébet

A hatékony tűzvédelem érdekében minél több, jól képzett önkéntes tűzoltóra van szükség. Nemcsak azért, mert az önkéntesek eredményesen segíthetik, illetve kiegészíthetik saját településükön a hivatásosok munkáját, hanem azért is, mert lakóhelyükön ők érkezhetnek elsőként a helyszínre, fontos, hogy szakszerűen járjanak el.


A fiatalok és a hölgyek is lelkes önkéntesekké válnak
Fotó: Katasztrófavédelem.hu

A kiváló szakmai munka érdekében a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében a közelmúltban három tűzoltó alaptanfolyam is indult, amelyek közül október 25-én lezárult a dunaújvárosi képzés.

A képzésen Baracs, Daruszentmiklós, Dunavecse, valamint Mezőfalva önkéntes lánglovagjai sajátították el az alapvető tűzoltó szakmai ismereteket. Összesen tizenketten vállalták az elméleti és gyakorlati oktatás végét jelentő vizsgafeladatok végrehajtását. Az elméleti tudás felmérését úgynevezett szerelési feladatok végrehajtása követte, amelyeken valamennyien megfeleltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!