Dunaújváros

2015.11.20. 19:24

Támogatásokról is döntöttek

Dunaújváros – A közgyűlés korrigálta az év első újszülöttjének támogatásáról szóló rendeletét, valamint újra alkotta az önkormányzat iparűzési, talajterhelési és ingatlanadó rendeletét.

Körmendi Erzsébet

A „Védőháló a Dunaújvárosi Díjhátralékosokért” Alapítvány hárommillió forint támogatást igényelt az önkormányzattól, hogy elláthassa feladatait. A közgyűlés biztosította a kért összeget. A város Roma Nemzetiségi Önkormányzata jövőre is folytatja a közfoglalkoztatást, az akkreditált, valamint az OKJs képzéseket. A tevékenységek problémamentes lebonyolítása érdekében 12 millió forint költségvetési többlettámogatást szavaztak meg a képviselők. Utána elfogadták a Bölcsődék Igazgatósága működéséről szóló ellenőrzési jelentésben foglaltakat, és megállapították, hogy az intézmény a hatályos ágazati jogszabályoknak megfelelően működik. A közgyűlés hozzájárult ahhoz, hogy az önkormányzat fenntartásában lévő Dunaújvárosi Óvoda január 1-től még egy gyógypedagógust és négy pedagógiai asszisztenst alkalmazzon. Az intézmény – alapító okiratában foglaltak szerint – ellátja a kiemelt figyelmet igénylő gyermekeket (sajátos nevelési igényűeket, beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdőket), ám fejlesztési óraszámuk a jelenlegi létszámmal nem biztosított, ezért volt szükség még egy gyógypedagógusra.

A pedagógiai asszisztensek létszámemelése pedig lehetővé teszi, hogy minden tagintézményben legyen ilyen szakember. A közgyűlés elhatározta és vállalta: az Útkeresés Segítő Szolgálat szakmai egységeként család- és gyermekjóléti szolgálatot, valamint család és gyermekjóléti központot működtet 2016 januárjától. Támogatások. A Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány 400 ezer forint vissza nem térítendő támogatásban részesült az újévi koncert megvalósítására. A Dunaújvárosi Szakképző Centrum 200 ezer forint támogatást kért az önkormányzattól a Hild József Szakközépiskola 60. jubileumi ünnepsége keretében megvalósítandó kiállítására – megkapta. Jovány Barbara lakásának felújítását, városbemutató kiadvány megjelentetését, a kemping téliesítését szintén támogatta testület. Egyetértett azzal is, hogy a népfőiskola továbbra is használhassa a Jókai u. 19. szám alatti önkormányzati ingatlant.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!