Dunaújváros

2016.02.15. 14:56

Sztárzenekarok sora lép majd fel az idei dunaújvárosi Rockmaratonon - hangoló névsorolvasás

Dunaújváros - Alakul az idei Rockmaraton programja.. A Szalki-szigetre érkezik a Dog Eat Dog, az Ignite és a Testament is.

Szabó Szabolcs

Négy amerikai sztárzenekar, a Dog Eat Dog, a Testament, az Ignite, valamint a Toxic Holocaust is jelezte, fellép az idei Rockmaratonon július 8. és 17. között a dunaújvárosi Szalki-szigeten.

A fesztivál tavaly ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját, a mostani bejelentéssel tizennégyre nőtt az idei rendezvény külföldi fellépőinek száma. Már korábban nyilvánosságra hozták, hogy a Rockmaratonon koncertet ad az Amon Amarth, a Behemoth, az Epica, a Sonata Arctica és a Madball is.

Igazi nagyágyúk érkeznek majd az idei Rockmaratonra is - zúzásból ezúttal sem hiány. Fotó: Zsedrovits Enikő

Az Ignite, amely a közelmúltban Budapesten dupla teltházas lemezbemutató koncertet adott, szintén ott lesz a Szalki-szigeten magyar származású frontemberével, Téglás Zolival. A fesztiválon a régi sikerek mellett a tíz év kihagyás után megjelent friss album dalai is elhangzanak.

Szintén fellép a kilencvenes évek New York-i és New Jersey-i hardcore színterének egyik legszínesebb tagja, a kemény alapokat rapbetétekkel és néhol fúvósokkal kiegészítő Dog Eat Dog. A trash metál színtér klasszikusa a harminc éve aktív kaliforniai Testament, amelynek eddigi tíz lemeze több mint 15 millió példányban kelt el világszerte. A Toxic Holocaust frontembere, Joel Grind 2003-ban még saját nevén jelentette meg Evil Never Dies című albumát, azóta a projekt zenekarrá bővült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!