Dunaújváros

2012.09.14. 06:05

Szíverősítő - hideg napokra

Dunaújváros - Két év után ismét szemlére hívja a városi képző- és iparművészet iránt fogékony látogatóközönséget a Kortárs Művészeti Intézet. Szíverősítő a hideg a napokra

Szabó Szabolcs

"A kulturális szektor tőke, Dunaújváros pedig jelentős tőkével rendelkezik. A tárlat azt bizonyítja, hogy Dunaújvárosban nem csak a művészek száma magas, de alkotásaik magas színvonala miatt is megérdemli a kulturális szektor, hogy továbbra is intenzíven legyen jelen a város mindennapjaiban, s európai szintű kulturális szolgáltatásokkal álljon a városlakók rendelkezésére."
Fentieket nem mi írjuk, hanem a Kortárs Művészeti Intézet (KMI) hivatalos honlapján, az ica-d.hu-n találtuk és maradéktalanul egyet is értünk a  gondolatokkal.

Remélhetően ezt bizonyítja majd a holnap este hat órakor bemutatkozó kollektív tárlat is, amely - immáron 1963 óta - arra vállalkozik, hogy tág bepillantást nyújtson az itt élő és a városhoz kötődő alkotók munkájába. Az idei szemle a Szíverősítő nevet kapta, a rendező KMI pedig hetven művésztől kért be alkotásokat a szemlére. Ez a szám is mutatja: szép és gazdag merítést mondhat magáénak Dunaújváros, ám mert ehhez érték is társul, a korábbi kollektív tárlatokhoz hűen a mennyiség mellett a minőség is garantált.
Akár előzetes elismerésnek is felfogható, hogy a Szíverősítőt szombaton este L. Simon László kultúráért felelős államtitkár ajánlja majd a nagyközönség figyelmébe. Azt pedig már csak szintén remélni tudjuk, hogy a figyelem némi jó hírt  is hoz a Kortárs jövőjét illetően.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!