Dunaújváros

2016.09.09. 08:40

Színvonal, fejlődés

A „Beruházások nélkül nincs nincs stabil jövő!” tézis a Hamburger Hungária 2016-os évére is jellemző. Az új erőmű (ami cirka 50 milliárd forint érték) avatását augusztusban a 40 éves 3-as papírgép fejlesztése követte.

A 3-as papírgéphez több beruházás is kapcsolódott idén. Modernizálódott a papírgép vákuumrendszere: alacsony fajlagos energiát felhasználó fúvókra cserélték a vízgyűrűs gépeket. Augusztusban rekordidő alatt valósult meg a gép vérfrissítése: a beruházás egyik eleme a kötélmentes felvezetés kialakítása volt. Ez az átépítés megteremti a gyorsabb, hatékonyabb munkafolyamatot, amely manipuláció nélkül történik szinte kizárva minden baleset lehetőségét. A gép mechanikai és elektromos hajtása is teljes felújításon ment keresztül, ezzel kinyitva az utat további fejlesztéseknek is; gőz-kondenz rendszerének modernizálása pedig egységessé és stabillá teszi a működését, jobb szabályozhatóságot biztosít, lényegesen javítja a hőenergia felhasználásának hatásfokát. A gépfejlesztések közel 2 milliárd forint értékben valósultak meg 12 nap alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!