Dunaújváros

2016.11.02. 21:45

Fókuszban volt a mozgás és a zene

Dunaújváros - A megye több településéről is érkeztek óvodapedagógusok a múlt héten városunkba.

Szabó Szabolcs

A Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ (POK) szervezésében és védőszárnya alatt a múlt héten számos fontos szakmai bemutató és előadás várta a város, a szűkebb térség és a megye óvodapedagógusait a Dunaújvárosi Óvoda több intézményében.

A programok és azok eredményéről, hasznáról Fülöp Mária szakmai vezető számolt be lapunknak.

Figyelő tekintetek - a helyi óvodapedagógusok mellett a múlt héten a megye számos pontjáról érkeztek szakemberek a Dunaújváros három óvodájában megtartott bemutatókra   Fotó: Zsedrovits Enikő

- Összeségében elmondható, hogy a szakmai programokon résztvevő óvodapedagógusok remekül fogadták a bemutatókat és a hozzájuk kapcsolódó előadásokat, értékeléseket. Többen is felvetették, hogy a jövőben számos hasonló kezdeményezésre lenne szükség a fejlődés és továbblépés érdekében. Érdemes kiemelni, hogy a megyei POK szervezésében négy esemény várta az érdeklődőket, ebben három helyi tagintézményünk, a Százszorszép óvoda, a Római városrészi óvoda és a Duna-parti egység vett részt, az utóbbi két foglalkozással is. Idén a mozgásfejlesztés, a zenei képzéssel és pedagógiai módszerekkel kapcsolatos gyakorlatok kerültek a képzések fókuszába - mondta el lapunknak Fülöp Mária, aki arra is kitért, hogy a programok színvonaláról sokat elárult, hogy a megye számos pontjáról érkeztek óvodapedagógusok Dunaújvárosba, például Mórról, Bicskéről és Ercsiből is. A szakmai képzések tavasszal folytatódnak a helyi óvodai napok alkalmával.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!