Dunaújváros

2015.09.18. 13:38

Síppal, dobbal, zongorával - Hangszerválasztó Dunaújvárosban

Dunaújváros - A nagy sport és hangszerválasztón, nem csak rengeteg sporttal, de nagyon sok hangszerrel is megismerkedhettek a gyerekek. Idén a Wesley-Da Capo zeneiskola vonult ki az ismerkedős napra rengeteg hangszerrel, aminek fő célja elsősorban a kedvcsinálás.

Munkácsi Imre

Az ikrek már biztosan nagy bandaalakításon gondolkoznak Fotó: Zsedrovits Enikő

A kisebbek még csak végig futva de mindent kipróbálnak, míg a nagyok kicsit elmélyültebben vizsgálgatják a hangszereket. Elsősorban a fő feladat az, hogy az óvodások megismerjék, hogy bizonyos hangszerek mire és hogyan használhatók, így egy kis mesével egybekötve végighallgathatták, hogy régen a triangulumot vészjelzésre használták, a fuvolát pedig előbb meg kell tanulni megfújni, aztán lehet majd továbbhaladni a különböző hangok kipréselése felé.

Az biztos, ha egy kis humor van belecsempészve akkor a gyerekeknek jobban fel lehet kelteni az érdeklődését. Ezen kívül játszhattak csörgő dobbal, furulyával, pánsíppal, zongorával, csellóval és a gitárt is megpengethették. Festhettek, rajzolhattak és művészkedtek is a programon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!