Dunaújváros

2015.03.19. 16:25

Postabezárások: Nehezteltek, amiért nem védték meg őket

Dunaújváros - Három távoli városrész postájának önkényes bezárása ellen tiltakoztak sokan a főpostánál csütörtökön.

Pekarek János

Tucatnyi tiltakozó gyűlt össze csütörtökön délután négy órakor a főposta Dózsa György úti épülete előtt: ők három, különböző városrészekben eddig működött kisposták bezárása ellen tiltakoztak. Mint lapunkban is megírtuk, a Magyar Posta március 2-án kihasználatlanság miatt bezárta a pentelei, a technikumi és a Barátság városrészi postahivatalokat.

A tiltakozást a Párbeszéd Magyarországért szervezte: „Feladhatatlan" feliratú, felnagyított csekkeket tartottak maguk elé a résztvevők.

A tiltakozók és „Feladhatatlan" csekkjeik a főpostánál. Bal szélen Czinkon Zoltán Pálhalmáról, jobb szélen Cserpes Károlyné, a Barátság városrésziek képviseletében. Fotó: Ady Géza

Szabó Zsolt, a Párbeszéd Magyarországért önkormányzati képviselője azt mondta: fontos veszteséget szenvedtek el az említett városrészek lakói a város által. Mégpedig érdemi társadalmi párbeszéd nélkül, válaszra sem méltatva a tiltakozó leveleket és 1900 tiltakozó aláírást.

Cserpes Károlyné a Barátság városrészben lakók nevében úgy fogalmazott: az ott élők átlagéletkora 80 év körül van, nehezen mozognak, nincs átutalásuk, s most úgy veszítették el iskolájuk, egyik boltjuk után a kispostájukat is, hogy meg sem kérdezték őket. Társai is ezt mondták.

A polgármester tájékoztatta a közgyűlést

Dunaújváros – Cserna Gábor polgármester tájékoztatása szerint van esély arra, hogy önkormányzati segítséggel két kisposta megmaradjon. Így okafogyottá válhatnak az utcai performance-ok.

Ahogy lapunkat Apáti -Tóth Kata, a posta szóvivője korábban tájékoztatta, a Dunaújvárosban működő posták forgalma az elmúlt időszakban jelentősen csökkent, ami sajnos ellehetetlenítette a kisposták racionális működését. Az ügyféligények visszaesése miatt szükségessé vált a kapacitásoknak az igénybevételhez igazítása, az erőforrások koncentrálása, az ügyfélforgalom frekventáltabb postahelyekre történő irányítása.

Csütörtökön a közgyűlést Cserna Gábor polgármester többek között arról is tájékoztatta, hogy Szepesi Attila gazdasági alpolgármester és Mádai Balázs, a DVG elnök-vezérigazgatója folyamatosan tárgyal a Magyar Posta Zrt-vel a legutóbbi három kisposta bezárásával kapcsolatban. Mint mondta, jó irányba halad az egyeztetés, és lehet, hogy az önkormányzat segítségével megmaradhat két kisposta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!