Dunaújváros

2016.10.12. 20:20

Piaci körkép: Mosolygó almák, friss virágok

Dunaújváros - Bár még odébb van, de láthatóan több árus elkezdte a mindenszentekre, halottak napjára szánt virágok, koszorúk árusítását.

Kovács Anita

Ugyan várat még magára az az időszak, amikor halottainkra emlékezve virágot, koszorút helyezünk a sírhelyekre, a piacon teljes a készültség: az apró virágú krizantémok csokorba fogva 450 Ft-ba kerülnek, míg a nagyfejű , akár dupla száláért 150 Ft-ot kell leszurkolni. A koszorúk árát nehéz lenne egyértelműen meghatározni, hiszen nagyban függ a benne elhelyezett virág fajtájától, a nagyságtól, illetve jóval szerényebb áron számolják, ha selyemvirág díszíti. Kétezer forint körül azonban már tetszetős koszorút tudunk vásárolni. De ne szaladjunk ennyire előre, hisz hol van még a mindenszentek, a halottak napja! Helyette használjuk ki, hogy még egész jó állapotú gyümölcsök kaphatók a piacon. Ott van például a szőlő, amiből most már inkább a kékeket kínálják az árusok (350-450 Ft - minőségtől függően). Vagy említhetjük a másik őszi gyümölcsöt, a körtét, amiből a vilmos-fajta 480 Ft-ot kóstál, de vannak 350-400 Ft-ért beszerezhető típusok is.


Csokorba fogva, szálanként, vagy esetleg koszorúba kötve - kinek melyik virág tetszik, a lényeg, hogy frissen szedett legyen Fotó: Ady Géza

Még csak most kezdenek felkúszni a kínálati palettára a déligyümölcsök, bár banán eddig is kapható volt, viszont végre a mandarinok is a standokra kerültek 450 forintos kilónkénti áron. A jóízű narancsok még váratnak magukra.

Ellenben vitaminforrásként az alma bátran ajánlható, hiszen amellett, hogy biztosan hazai, rendkívül kedvező az ára is (150 Ft és 350 Ft között). Végezetül egy kellemes meglepetés: kiváló zamatú, hatalmasra nőtt, édes szilvára lelt egy kedves kollégánk, ami így október derekán rendkívül jó minőséggel bír, az ára 400 Ft/kg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!