Dunaújváros

2016.04.19. 18:30

Összemérték izmaik erejét a diákok: kötélhúzás Mukinál

Dunaújváros - Kedd délben fiatalok gyülekeztek a Vasmű utat a kis Vasmű úttól elválasztó zöldsávban, közvetlenül a város kedvenc mozdonya, Muki előtt. Harang- és parancsszóra egy kötél két végének feszültek.

Balla Tibor

Hogy kik és miért? A megfejtés roppant egyszerű: a Dunaújvárosi SZC Dunaferr Szakközép- és Szakiskolája ezen a héten tartja iskolai hetét. A Dunaferr-hét mindig kiemelt alkalom a diákok számára. Az Apáczai telephelyen már hétfőn sok program közül csemegézhettek a tanulók. Táncházra várták őket, elsősorban a lányok számára volt divatsarok is, de nem maradt el a fotózás, a dekázóverseny, a leg-leg-leg , a pingpong és a kézlenyomat-készítés az osztálytablóra sem. Hétfőn az intézményben megtartott kötélhúzó versenybe még a lányok is beszálltak. Akik ott voltak, azt mondják: Jó kis nap volt!

Kedden délben már a város szeme láttára viaskodtak a Dunaferr osztályai. Elsőként a hegesztők és a rendvédelmisek álltak a kötél két vége mellé, hogy minden izmukat megfeszítve, a kavicsba árkot húzva döntsék el, melyik osztály csapatát faragták keményebb fából. Ebben az összevetésben a 12 Rv1, a rendvédelmis osztály diadalmaskodott.

Egymást követték az osztályok küzdelmei, a szurkolók hangos buzdítása mellett. Zárásként az iskola két telephelyének erősemeberei igyekeztek egymáson felülkerekedni. A központ és az Apáczai telephely küzdelme az utóbbi, a tagintézmény győzelmével zárult.

A Dunaferr-hét folytatódik, péntekig zajlanak a programok. Csütörtökön, a szakmai napon az osztályok üzemekbe, gyárakba, a rendvédelmisek a rendőrségre, a bv-hez mennek látogatóba. Pénteken délelőtt a tagiskola az alsó Duna-parton piknikezik, a központi részleg a bázishely udvarán rendez sportos és főzős napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!