11°
10°

Ökumenikus gyűjtések Pecsét István javára

Dunaújváros - Ökumenikus, azaz egyházak közötti, egyházak együttműködésével szervezett gyűjtés ért véget most.

Rövid ünnepség keretében adták át a városi József Attila Könyvtárban azt a Pecsét István javára gyűjtött pénzösszeget, amelyet a város keresztény egyházainak hívei adtak össze a jótékony célra.

Annak érdekében, hogy a fiatalember számára még időben: vagyis súlyos rákbetegsége végzetes elhatalmasodása előtt kijusson Kínába, ahol egy klinikán újszerű módszerrel, az úgynevezett kriosebészettel, a rákos sejtek hirtelen megfagyasztásával és felmelegítésével kísérelhetik meg gyógyítását.

Balról: Baltási Nándor római katolikus plébános, Kovács István görög katolikus parókus, Tóth Éva könyvtárigazgató, Böttger Antal református lelkész, Stermeczki András evangélikus lelkész

E cél érdekében hónapok óta gyűjtenek a baptista, római katolikus, görög katolikus, református és evangélista gyülekezetekben. A gyűjtés eredményét az említett egyházak papjai Tóth Évának, a könyvtár igazgatójának adták át. Az összegyűjtött pénzmennyiség nem nyilvános – de mindenképpen jelentős. Már csak a gyűjtésben résztvevő sok ember jóakarata miatt is.

Pecsét Istvánnak legkésőbb a nyárig ki kellene jutnia Kínába, hogy időben elkezdhessék a kezelést. A gyűjtési idő harmada tehát, két hónap, már letelt.

Még szerencse, hogy egyik kezdeményezés a másikat követi. Ma, pénteken István volt általános iskolájában, a Gárdonyiban rendeznek bált – és ott is szóba kerül a közösségi gyűjtés…

 


Legolvasottabb

1
Téglával dobta meg a motorost!
2
Baleset történt a 6-os úton Rácalmás felé!
3
Jelentkezzen, ha látta a balesetet!
4
Baleset történt a Vasmű úton!
5
Lángra kapott egy hétvégi ház Dunaújvárosban!
karmolt és harapott
Az utcán támadt két emberre egy medve
Bőr-, haj- és arcápolás / 31 perce
Szépüljön természetesen!
A kozmetikai termékekben készítése során gyakran használnak gyógynövénykivonatokat, hiszen szépítő, regeneráló hatásuk régóta ismert.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *VARGA MÁRIA* *(a 2. körzet volt körzeti nővére)* 69 éves korában elhunyt. Szűk körben búcsúzunk tőle.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *VIDA JÁNOSNÉ* 77 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. október 26-án 15 órakor lesz a katolikus templom altemplomában. A gyászoló család
hajnali edzés / 49 perce
Hosszú Katinka az ünnepnapon sem pihen
megemlékezés / 58 perce
Az 56-os forradalom idején elesett Farkas Istvánra emlékeztek
Horváth László
megállapodás / 1 órája
Rekordösszegű kártérítés a Veszprémnek, Pálmarsson Barcelonába igazolt
Teszt / 2 órája
Melyik mustárt válasszuk a boltban?
Bűnért büntetést, szeretetért jóságot / 2 órája
A bűnözés hátterében járva – Beszélgetés Kovács Péterrel
MENYHÁRT FERENC ÉS ZSIROS MÁRIA
sporttöri / 3 órája
Kész csoda, hogy kilenc aranyat szereztünk az 1956-os olimpián