Dunaújváros

2016.02.25. 18:30

Ökumenikus gyűjtések Pecsét István javára

Dunaújváros - Ökumenikus, azaz egyházak közötti, egyházak együttműködésével szervezett gyűjtés ért véget most.

Pekarek János

Rövid ünnepség keretében adták át a városi József Attila Könyvtárban azt a Pecsét István javára gyűjtött pénzösszeget, amelyet a város keresztény egyházainak hívei adtak össze a jótékony célra.

Annak érdekében, hogy a fiatalember számára még időben: vagyis súlyos rákbetegsége végzetes elhatalmasodása előtt kijusson Kínába, ahol egy klinikán újszerű módszerrel, az úgynevezett kriosebészettel, a rákos sejtek hirtelen megfagyasztásával és felmelegítésével kísérelhetik meg gyógyítását.

Balról: Baltási Nándor római katolikus plébános, Kovács István görög katolikus parókus, Tóth Éva könyvtárigazgató, Böttger Antal református lelkész, Stermeczki András evangélikus lelkész

E cél érdekében hónapok óta gyűjtenek a baptista, római katolikus, görög katolikus, református és evangélista gyülekezetekben. A gyűjtés eredményét az említett egyházak papjai Tóth Évának, a könyvtár igazgatójának adták át. Az összegyűjtött pénzmennyiség nem nyilvános - de mindenképpen jelentős. Már csak a gyűjtésben résztvevő sok ember jóakarata miatt is.

Pecsét Istvánnak legkésőbb a nyárig ki kellene jutnia Kínába, hogy időben elkezdhessék a kezelést. A gyűjtési idő harmada tehát, két hónap, már letelt.

Még szerencse, hogy egyik kezdeményezés a másikat követi. Ma, pénteken István volt általános iskolájában, a Gárdonyiban rendeznek bált - és ott is szóba kerül a közösségi gyűjtés...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!