Dunaújváros

2012.07.25. 05:44

Nőies lesz a torna – ez a terv

Dunaújváros - Joó Gabriella, a Dunaferr SE tornászedzője tanítványával, Kovács Zsófiával tíz napot töltött Olaszországban továbbképzésen. A cél minden évben: az európai tornasport megújítása, fejlesztése.

Jankó Árpád

Évenként megrendezik Tirreniában az Európában dolgozó torna szakembereinek ezt az edzőtábort, ahol egy-egy nemzet szakembere és tanítványa mutatja be saját, új módszereit, technikai gyakorlatait. Harminchét edző érkezett a városba versenyzőjével együtt. A hazaiakon kívül az észtektől a törökökig képviseltették magukat az európai nemzetek. Kovács Zsófia szobatársa volt az orosz kislány, aki tudásával kimagaslott a mezőnyből. Tőle, edzőjétől sokat lehetett tanulni. A dunaújvárosi edző, Joó Gabriella megnyugtató véleményt mondott a látottakról:
– Örömmel láttuk, hogy jó úton haladunk. Kovács Zsófia egy képzeletbeli rangsorban az első tízben lehetett volna. Az oroszoktól, az ő előadójuktól is sokat tanultunk. Szerencsések voltunk, mert az oroszok csoportjában kaptunk helyet. Ők a baletten alapuló koreográfiát tartják fontosnak, de a gimnasztikus ugrások előkészítésében is tudtak hasznos tanácsokat adni. Ami a legnagyobb tanulság: a női torna visszanyeri nőiességét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!