Dunaújváros

2014.06.20. 15:25

Nincs emelés: a tavalyi áron maradnak a bölcsődei térítési díjak

Dunaújváros - A közgyűlés a kisgyermekes szülőknek kedvezett: nem járult hozzá, hogy szeptembertől emelkedjenek a bölcsődék térítési díjai.

Körmendi Erzsébet

Az önkormányzat által fenntartott bölcsődékben a 2013. január 1-től megállapított gyermekétkeztetési nyersanyagnorma marad, tehát szeptembertől is 264 forint marad gyermekenként, naponta. A közgyűlés úgy határozott, hogy inkább nagyobb összeggel, nem 700 ezer forinttal, hanem több mint 1,1 millióval támogatja az intézményt.

Az önkormányzat támogatásban részesíti márciusban és szeptemberben azokat azokat a helybéli időseket, akik ellátásának az összege nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum tízszeresét. Selyem József differenciálási javaslatával egyetértett a közgyűlés, így ötezer forintot kapnak azok, akik a nyugdíjminimum ötszöröséből kénytelenek megélni, és négyezer forintot azok, akiknek a nyugdíjminimum tízszerese az ellátás.

A Kőrösibe költözhetnek a birkózók: a csütörtöki döntés értelmében a szakosztály bérbe veheti az iskola 420 négyzetméteres alsó szintjét júliustól, évi 735 ezer forint bérleti díjért úgy, hogy az általa végzett beruházások és felújítások költsége a melynek tervezett összege négymillió forint a bérleti díjba beszámítják a felek.

Fel kell újítani három iskola, a Móricz, a Szilágyi és a Dózsa villámvédelmi rendszerét. Erre az önkormányzat vezetői most közel 1,8 millió forintot szavaztak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!