Dunaújváros

2015.07.29. 16:38

Négy napos lesz az idei augusztális a városban

Dunaújváros – Az idei augusztus 20-i ünnep hosszú hétvége lesz, így négy napos, gazdag programkínálatból válogathatunk.

Az események augusztus 19-én szerdán, a tizenkilencedik alkalommal rendezett fúvószenekarok és mazsorettek nemzetközi találkozójával és felvonulásával kezdődnek délután fél öttől. A menet a színháztól indul és a Vasmű úton keresztül érkezik a Dózsa mozi előtti térre.

Az augusztus 20-i ünnepségnek a Szalki-sziget ad otthont, ahol Cserna Gábor polgármester ünnepi köszöntője 11 órakor kezdődik, ezt követően az evangélikus, a református, a görög-katolikus, és baptista egyház képviselői szentelik meg az ünnepi kenyeret. Ezt követően fellép a Zenicai Néptáncegyüttes és a Dunaújvárosi Big Band, a Vasas Néptáncegyüttes, Tóth Boglárka diákjai és barátai, a Max Pain Sportcentrum, a World Dance Hungary tánciskola. Délután háromkor Janicsák István és az asszonykórus, majd lánya, Janicsák Veca. Többek között érkezik az United együttes, együtt zenél a Pokolgép két egykori énekese, Kalapács József és Rudán Joe egy akusztikus koncert keretében. Az Attila Fiai Társulat ismert dalokat ad elő különböző rockoperákból. A tűzijáték este kilenckor kezdődik, utána Nagy Feró és a Beatrice következik.

Augusztus 21-én szintén a Szalki-szigeten 15 órától egészen éjfélig a szabadtéri színpadon fellép a BeatKOHO, az Ayahuaska, a Pop-Mockup, a Mocskos Márka, a Knozah‹ B és a pesti DSP együttes.

Augusztus 22-én a Pentele városrész ünnepét rendezik meg, ekkor adják át a Pro Pentele díjat, majd nótaestet és aratóbált tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!