Dunaújváros

2014.10.16. 15:30

Mókás feladványok, sport - A gólyaavató fontos eseménynek számít minden középiskolában

Dunaújváros - Gólyákat avattak a Lorántffyban és a Bánkiban, a Széchenyiben pedig sportnappal folytatódott az iskolahét.

Körmendi Erzsébet

A Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskolában a 10. D osztály szervezte a tegnapi vidám, játékos délután, amelyre nagyon készültek a kilencedikesek. Próbálták kipuhatolni, milyen jellegűek lesznek a feladatok. Minden kezdő osztálynak előzetes produkcióval kellett készülnie, megtermett csecsemők, menyasszonyok-vőlegények, földművesek, görög istenek népesítették be a tornatermet az avatáskor, attól függően, hogy melyik osztály milyen feladatott húzott.

A vőlegények annyira belelkesültek, hogy még nászinduló és lakodalom is kerekedett a Bánkiban. A diákok könyvekből tornyot építettek, száguldoztak bébimotorral, vezették a pingpong labdát békatalppal... és még sorolhatnánk. A végén a fogadalomtétel előtt az is kiderült a kvíz-válaszokból, hogy a kilencedikesek mennyire ismerték meg iskolájukat a tanévkezdés óta eltelt néhány hétben.

Humorban, mókában és kacagásban nem volt híján a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola gólyaavatója sem. A fiatalok szemmel láthatóan élvezték a feladatokat, amelyek teljesítése után teljes jogú polgárai lettek az iskolájuknak.

A Széchenyi István Gimnáziumban sportnappal folytatódott a sulihét tegnap délután. A központi esemény amelyre gőzerővel készülnek a diákpártok a pártvetélkedő nagy show lesz, mégpedig ma délután.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!