Dunaújváros

2017.01.31. 19:15

Mesedoktorok kérnek szép mesekönyveket

Dunaújváros - A beteg gyerekek gyógyítását segítő Mesedoktorok könyvgyűjtő akciót szerveznek a kórházak számára.

Pekarek János

A Mátrix Közhasznú Alapítvány Mesedoktorai mesekönyvgyűjtő akciót szervez óvodásoknak, általános és középiskolásoknak.

Jótékony célra: kórházak mesekönyvállományának gyarapítására szervezik az akciót, amelyben egy intézményből több csoport vagy osztály is részt vehet. Beküldhető az alapítványnak minden használt, de jó állapotban lévő mesekönyv, ifjúsági regény, ismeretterjesztő gyerekkönyv vagy színező.

Nem csak gyűjtik: fel is olvassák a meséket az aktivisták
Fotó: www.mesedoktor.hu

A legtöbb könyvet beküldő általános iskolai osztály év végi osztálykirándulását legfeljebb háromszázezer forint értékben támogatják a Mesedoktorok, a legeredményesebb óvodai csoport és középiskolai osztály is hatvanezer-hatvanezer forintos támogatást nyerhet. A részletek az alapítvány internetes honlapján olvashatók.

A Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház gyermekosztálya is szívesen fogadja a mesekönyvakciót, tudtuk meg az osztályt vezető adjunktustól, dr. László Erzsébettől. A helyi gyermekosztály már találkozott a Mesedoktorokkal: előzetes egyeztetés után már jártak náluk az alapítvány aktivistái mesét olvasni a beteg kisgyerekeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!