Dunaújváros

2013.05.01. 14:06

Matekban is nagyon előkelők!

Az egyébként zenei tagozatos Móricz Zsigmond Általános Iskola diákjai matematikában is rendszeresen remekelnek a tanulmányi versenyeken.

Pekarek János

Már megszokhattuk, hogy a Móricz Zsigmond Általános Iskola ifjú matematikusai rendszeresen előkelő helyezéseket érnek el komoly tanulmányi versenyeken. Mégis mindig újra öröm beszámolni egy-egy diadalukról.

Szmodics Levente szép sikert ért el országos versenyen (Fotó: Vohlmann György)


Ráadásul most ismét egy korábbi riportalanyunk, a negyedikes Szmodics Levente szerzett dicsőséget magának és iskolájának, benne felkészítő tanárának, Kuruczleki Erzsébetnek. A Kenguru Nemzetközi Matematika Verseny országos döntőjében Levente 8. helyezést ért el évfolyamának 3863 indulója közül. Ehhez hozzátehetjük még a teljesség kedvéért, hogy a fiatalember csak ebben a tanévben 3 (három!) megyei első helyezést ért el, és egy másik tanul-mányi versenyen az országos mezőnyben a 17. helyen végzett ugyancsak sok száz induló között.

Kuruczleki Erzsébet felkészítő munkáját ugyanúgy dicsérik ezek a helyezések, mint más diákjainak rangos eredményei. A korábi években több tanulója országos első helyezéseket is elért. Gratulálunk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!