Dunaújváros

2015.06.12. 14:30

MAG: a közösségi tér! - Reméljük, lesz folytatása a sikeres rendezvénysorozatnak

Dunaújváros - Termelői piaccal és előadással, sajtkóstolóval és házi sajtok vásárával fejeződik be a MAG.

Pekarek János

Véghajrájához érkezett a MAG Közösségi Tér rendezvénysorozata. A két hete tartó mindennapos bemutatók és előadások során szinte mindennel foglalkoztak, ami a környezetvédelem témakörébe illeszthető.

A legnépszerűbb a ruhabörze volt. Balra Vácziné Szőke Katalin. Fotó: Ady Géza

Az Ökologistic Alapítvány kezdeményezésére az egykori Junior Cipőgyár Kallós Dezső utca 1/A szám alatti épületében hulladékgyűjtésről és -újrahasznosításról, vegyszermentes háztartásról, egészségvédő tanácsokról, a betegségek lelki okairól, a gyerekek környezetvédelemre neveléséről hallhattak-beszélgethettek a résztvevők. A gyerekeknek játszóház, a családanyáknak ruhabörze segített otthonosan érezni magukat. De szó esett a föld jövőjéről, a közlegelők tragédiájáról, valamint a biokertészet megoldásairól, amit mindenki alkalmazhat akár a saját kiskertjében is.

Az egyik legnépszerűbb rendezvénynek az bizonyult, ami szombaton és vasárnap reggel ismét jelentkezik: a termelői piac! Ezen természetesen elsősorban biotermékek vásárolhatók, közvetlenül a termelőktől, tehát minden manipulációs lehetőség nélkül, a szokásosnál lényegesen olcsóbban.

Ezt szombaton délután újabb előadások egészítik ki: Élet a farmon címmel, de lesz még hozzá sajtkóstoló és házi sajtvásár is.

Ezzel, sajnos, befejeződik a MAG – de reméljük, máskor is lesz hajtása...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!