Dunaújváros

2012.08.23. 16:50

Kulcsi klinika: megszűntették az ápolást

Dunaújváros-Kulcs - Megszűnt a kulcsi klinikán az ápolási osztály. A hozzátartozók értesítést kaptak arról, hogy gondoskodjanak a betegük elhelyezéséről.

Körmendi Erzsébet

Az ápolást, orvosi felügyeletet igénylő egyik beteg hozzátartozója kereste fel a DH-t, mert kilátástalannak érzi  a helyzetüket. Érdeklődött szociális otthonokban, de egyik helyen nem fogadják az édesanyját, a többinél pedig nem tudják vizetni a nagy összegű "beugrót", vagy a magas havi ellátási díjat.

A kulcsi klinikát elsősorban rehabilitációs központként működteti a  Palotahosp Egészségügyi és Szolgáltató Kft., ám kiegészítő tevékenységként,  a Szent Pantaleon Kórházzal szerződésben  ápolási osztály is van/volt az intézményben. Mészáros Lajos, a kórház főigazgatója  elmondta: próbálta elérni, hogy ne így legyen, de nem tehetett semmit a döntés ellen.

Májustól állami kézbe került a kórház, és  az új struktúrában júliustól elvettek tőlük a 45 ápolási ágyszámot. De helyette kaptak 45 rehabilitációs férőhelyet. Bár a rehabilitáció más jellegű tevékenység, de  vannak átfedések:  az ápolásra szorulók közül  például az agyvérzéses, traumás rehabilitációt igénylő  betegeket továbbra is elláthatják Kulcson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!