Dunaújváros

2013.05.10. 19:54

Közel egymilliárd forintért kínálják eladásra az Aquantis élményfürdőt

A Dunaújvárosi Hírlap kérdéseire levélben válaszolt a CIB kommunikációs osztálya. Kíváncsiak voltunk, hosszú távon milyen elképzelései vannak a bezárt komplexummal a tulajdonosnak.

Szabó Szabolcs

A banktól kapott tájékoztató szerint az élményfürdő tulajdonosa a CIB Csoport tagja, a Recovery Zrt. A tulajdonos korábbi és jelenlegi célja is az, hogy megoldást találjon a dunaújvárosi élményfürdő további hasznosításával kapcsolatban. A fürdőt bérleti szerződés alapján 2012 szeptemberéig üzemeltető cég a bérleti szerződést felmondta, így azóta a fürdő zárva tart.

A tulajdonos nyitott a fürdő értékesítésére, és jelenleg is várja a vételi ajánlatokat. A fürdő megnyitásának időpontja a vevő döntésének függvénye. A tulajdonos, valamint a dunaújvárosi önkormányzat illetve a DVG Zrt. között a fürdő üzemeltetésével összefüggésben jelenleg nincs hatályban sem megállapodás sem szerződés közölte a bank.

A válaszokból mindenesetre kiolvasható, hogy a közeljövőben nem lesz új tulajdonosa az Aqunatisnak, így valószínűsíthetően a következő hónapokban is zárva lesz fürdőkomplexum.

A tulajdonos honlapján egyébként kiemelt ajánlatként mutatja be az újvárosi fürdőt, ára egymilliárd forint alatt van. A város 2010 nyarán még 3.2 milliárd forintos ajánlatot tett a fürdő megvételére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!