Dunaújváros

2017.02.17. 19:01

Kilenc órán át felolvasás

Dunaújváros – Világszerte a 10., a megyében az 5., városunkban önálló helyszínként a második Wass Albert-felolvasó maratont rendezik meg a hét végén.

Balla Tibor

A világ számos pontján, például New Yorkban, vagy Kárpátalján már tizedszer rendezik meg a felolvasást, amelyet a köznyelv Wass Albert-maratonként is ismer, mivel sok helyszínen – mint például Dunavecsén – vállalják, hogy akár 25 órán keresztül Wass Albert műveiből, vagy bármilyen választott irodalmi műből legalább 15 perc időtartamban felolvasást tartanak, hogy népszerűsítsék az olvasás szépségét.Dunaújvárosban helyi szervezőként a Magyarok Szövetsége Dunaújvárosi Közössége és a SZEM Baráti Kör karolta fel a nemes ügyet.A ma délelőtt 10 órai megnyitón Böttger Antal református lelkipásztor, Farkas Lajos múzeumigazgató, Farkas Márta iskolaigazgató, Kiss Kálmán költő, Stermeczki András evangélikus lelkész és Szücsné dr. Harkó Enikő iskolaigazgató közreműködik, csakúgy, mint a 19 órai záráskor. Közben 14 órakor Szántai Lajos tart előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!