Dunaújváros

2012.12.24. 08:42

Karácsonyi készülődés Dunaújvárosban

Dunaújváros - Már szombaton ünnepi hangulat árasztotta el a város egyik közösségi színhelyét, a Munkásművelődési Központot. Míves vásár, játszóházak, táncházak, gyerekszínház, dalkör...

Pekarek János

Régi szép időket idéző nagy nyüzsgés volt szombaton a Munkásművelődési Központban! Míves Emberek Vásárától kezdve gyerekek és felnőttek kézműves játszóházáig, valamint művészeti csoportok fellépéséig majdnem megszámlálhatatlan látnivaló és érdekesség várta a betérő kicsiket és nagyokat.

Soós Fanni és Németh Csilla szombaton délután az MMK karácsonyi játszóházában, ahol mézeskalácsot, só-liszt gyurma figurákat, függő és pálcás karácsonyfadíszeket, üdvözlő és ajándékkísérő lapokat lehetett készíteni. Fotó: Vohlmann György

A Míves Emberek Vására már délelőtt tízkor elkezdődött az MMK Kassák Galériájában. Valóban míves munkákat láthattunk: sokfajta méztől a szalmaszálakból font karácsonyfadíszekig, lélegzetelállító kerámiamunkáktól horgolt lakásszépítőkig, textil gyerekjátékoktól mesekönyvekig igen sok emlékezetes alkotás volt megvásárolható!

A játszóház is a karácsonyhoz kötődött természetesen – egyszerre mindjárt kettő is! Mivel az MMK rendezvénye mellett az ugyanott táborozó Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes is szervezett hasonló ügyességpróbát – ők az alagsorban, míg a Központ az előcsarnokban.

Barna Katinka kineziológus, meseíró és selyemfestő standja az alkotóval a Míves Emberek Vásárán, amit az MMK Kassák Galériájában rendeztek – nagy és megérdemelt sikerrel. Fotó: Vohlmann György

Emellett szombaton délután fellépett az MMK-ban a Búzavirág dalkör népdal-összeállításával, a Feketefényes színház, és rendeztek Karácsonyi táncházat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!