Dunaújváros

2014.11.17. 16:50

Játékkuckó összefogással

Dunaújváros - Egy jó helyet avattak fel hétfő délután az Arany-iskolában: szülők, tanárok, támogatók jóvoltából.

Pekarek János

Minden diáknak délután négy óráig az iskolában kell lennie. Ez a törvény adta feltétel sok mindent jelent többek között azt is, hogy a gyerekeknek nem csak tanulniuk kell, valamint a mindennapi testnevelés után a házi feladatokat is megoldani, hanem kellemes kikapcsolódásra is szükségük van.

A Béke városrészi Arany János Általános Iskolában ezt egy Játékkuckó formájában oldották meg. A Játékkuckót költségeit a tavalyi szülő-pedagógus bál bevételeiből és adományokból, támogatásokból fizették. Emellett szülők és tanárok maguk is sokat dolgoztak a létesítmény kivitelezésén.

A végeredmény egy olyan tér lett, (hangsúlyozzuk: tágas, fűtött, fedett tér!), amelyben minden korosztály megtalálhatja a maga kikapcsolódását. Ennek egyik szép példája volt a tegnapi átadó-avató ünnepség, amikor is a résztvevők beléptek az egykori előadótermek egyikében kialakított Játékkuckóba, és a legtöbb felnőtt szeme felcsillant: ó, milyen jót lehetne itt hemperegni, játszani! véltem kiolvasni saját vágyaimat e pillantásokból...

Az ünnepségen Garai Zsuzsanna, az Arany-iskola igazgatója mondott szép beszédet, majd az iskola 3.a osztályának diákjai adtak elő szép szövegekből és zenés-labdás összeállításból komponált műsort a Játékkuckóval szomszédos teremben.

Ezután következett a szalagátvágás: Hingyi László, a körzet önkormányzati képviselője, az iskola intézményi tanácsának tagja, valamint Tóth Géza, a Dunaújvárosi Tankerület igazgatója vágta át az ünnepi szalagot.

És ezután következett a gyereksereg, amely igazából birtokba vette a helyet!




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!