Dunaújváros

2014.09.25. 15:30

Iskolai szüret - Préseltek, táncoltak a tanulók

Dunaújváros - A héten ismét megtartották a már hagyományosnak számító szüreti mulatságot a Dózsa György Általános Iskolában.

Gallai Péter

Délelőtt szüreti felvonulással kezdődtek a programok, madárijesztővel, kereplővel járták körbe az iskolát a diákok. Délután pedig különböző színtereken folyt a mulatság, például kreatív foglalkozáson lehetett részt venni, ahol különböző, az ősszel kapcsolatos tárgyakat készíthettek a gyerekek. Azt is megfigyelhették, miként készül a must, a magukkal hozott szőlőt segítséggel ledarálták, lepréselték.

A gyerekek láthatták, a magukkal hozott szőlőből miként készül a must, amit meg is kóstoltak. Fotó: amatőr felvétel

Szőke Genovéva és Suplicz Mihály vezetésével táncházban is szórakozhattak a gyerekek, a célba dobást pedig dióval gyakorolhatták. A szüreti vásárban szebbnél szebb tárgyakat lehetett vásárolni, amelyeket a szülők és a pedagógusok a gyerekekkel közösen készítettek. Az ebből befolyó bevétel pedig az osztálykasszát gyarapította. A színvonalas szüreti program nem jöhetett volna létre a szülők nélkül, akik nagyon sokat segítettek annak létrejöttében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!