Dunaújváros

2016.09.09. 08:39

Így dolgozunk mi - Tekintsék meg!

Kisvonattal járhatják körbe a Hamburger Hungáriát szombaton. Megismerkedhetnek az erőművel, a szennyvíztisztítóval, szemlézhetik munka közben a papírgépeket és megtekinthetik a papírmúzeumot . Indulás: reggel fél kilenckor.

Számos érdekességet kínál a Hamburger Hungária mindazoknak, akik regisztráltak a holnapi gyárlátogatásra. A vendégeket a telephely bejáratánál, az étteremnél várják reggel fél 9-től. Akkor indul az első kisvonat-járat a gyár területére. Minden vonaton szakavatott vezető mutatja be az utasoknak a helyszíneket és mondja el a főbb tudnivalókat, érdekességeket.

Az útvonal első két helyszínén, az új erőműnél, a szennyvíztisztítónál biztonsági okok miatt csak a járművekről lehet tájékozódni a folyamatokról, utána viszont a vendégek maguk döntik el, hogy kiszállnak, megtekintik a következő állomáshelyeket, vagy maradnak a vonaton, esetleg csak azzal teszik meg a gyárlátogató kört.

A gyártás és a papírtörténet iránt érdeklődőknek ajánljuk: szálljanak le, és gyalogosan szemléljék meg a 3-as papírgépet munka közben az anyag-előkészítőtől a tekercsvágóig. A csoportokat szakember kíséri végig, magyarázza a folyamatot és válaszol a felmerülő kérdésekre. Ugyanez igaz később a 7-es papírgép gyártócsarnokára is. Ám előtte érdemes megnézni a papírmúzeumot (amelyről részleteket vezető cikkünkben olvashatnak), kipróbálni a papírmerítést, és más csodákat is. A múzeumlátogatás után visszaszállhatnak a kisvonatra, mert a következő megálló a 7-es gépcsarnok, ahonnan a Hamburger Hungária új irodaépületén keresztül sétálhatnak át az étterembe, ahol pogácsával, üdítővel várnak mindenkit.

Majd irány a Fesztivál!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!