Dunaújváros

2014.07.15. 14:25

Hosszú évek után ismét nemzetközi alkotótábornak ad otthont Dunaújváros

Dunaújváros – Pénteken kezdődik és két héten át tart majd a Skicc Művészeti Egyesület idei alkotótábora.

Szabó Szabolcs

Kulturális híd címmel jelentkezik a Skicc Művészeti Egyesület idei alkotótábora, amelyet ezúttal huszonhárom külföldről érkező képzőművész is erősít majd. Az utóbbi két nyári művésztelephez hasonlóan a skicces csapat ezúttal is Dunaújvárosi Főiskola csónakházában vendégeskedik majd. A három, Dél-Koreából érkező művész személyében az első fecskék már megérkeztek.

Pontosítanunk kell az alcímben foglaltakat, hiszen a Skicc Művészeti Egyesület alkotótelepére már tavaly is rá lehetett aggatni a nemzetközi jelzőt, mert az egri György Csaba Borgó személyében Munkácsy-díjas képzőművészt felvonultató közösséget egy osztrák és két román fiatal is erősítette.

A július 18-án, pénteken 16 órakor hivatalos is zászlót bontó táborban hat ország huszonhárom alkotóját köszönhetjük a Dunaújvárosi Főiskola Duna-parti csónakházában. Következzék hát a névsorolvasás:

Korea: Hye Young Kim, Sua Lee, Hu Xiaoxing.

Magyarország: Fazekas Levente, Kárpáthegyi István, Lányi Zoltán, Szenográdi Szabina, Lichner Barbara, Pats Dániel, Pats József, Hegyesi Katinka, Várkonyi György, György Csaba Borgó , Körmendi Sándor, Bozsóki Bettina.

Ausztria: Joseph Wurm, András Bálint, Hansi Hubmer.

Románia: Mihai Gules, Anca Mica, Mirela Ungureanu. Izrael: Ron Fischer. Szlovákia: Paula Uhrinova.

Visszatérő vendég: Mirela Ungureanu már a tavalyi Skicc-telepen is remek alkotásokat készített (Fotó: DH-archív)

A szervezők részéről a DH-nak Pats József elárulta, hogy a koreaiak személyében az első két vendég kedden már megérkezett, és a következő napokban várhatóan a többi külföldi alkotó is befut Dunaújvárosba.

A tábor ötletgazdájának és mindenesének, Pats Józsefnek a fejében már hosszú évek óta érlelődött a gondolat, hogy az egykori rangos, Dunaújvárosban rendezett nemzetközi alkotótáborok mintájára szervezni kellene, egy évenként jelentkező, külföldi alkotókat is felvonultató művésztelepet. Az ötletet a Dunaújvárosi Főiskola karolta fel és az anyagi segítség mellett felajánlott az intézmény tulajdonában lévő csónakházat, amelyet támogatók segítségével két éve újítottak fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!