Dunaújváros

2015.07.16. 18:28

Hetven gyerek nagy élménye - Az önkormányzat támogatta a táborokat

Dunaújváros - Két turnusban hetven hátrányos helyzetű dunaújvárosi általános iskolás diák vehetett részt a mohácsi lovasklub táboraiban.

Gallai Péter

Minderről sajtótájékoztatón számoltak be csütörtökön a városházán, ahol Cserna Gábor polgármester azzal kezdte, májusban a KLIK helyi tankerületének nevében Moravecz Attila igazgató kereste meg azzal az önkormányzatot, hogy a mohácsi lovasklub nyári táboroztatás formájában, csodálatos környezetben és színes programokkal várná a dunaújvárosi gyerekeket is. Ehhez kértek támogatást.

A kérést a közgyűlés ismételten pártállástól függetlenül, egyhangúlag támogatta és közel hárommillió forintot szavazott meg, ami két tábori turnus megszervezést tette lehetővé, hetven diák számára június végén és július elején. A családok visszajelzései alapján a támogatás kifejezetten jó helyre került, a gyerekek ezáltal életre szóló élménnyel tudtak gazdagodni fogalmazott a polgármester.

Moravecz Attila hozzátette, hogy a kirándulások előtt Cserna Gáborral személyesen is megnézték a helyszínt, ahol kiváló körülmények között, teljes ellátásban részesülhettek a kisdiákok: Köszönöm a nemes támogatást az önkormányzatnak, az Útkeresés Segítő Szolgálatnak pedig a szervezést, s azoknak a kollégáknak a munkáját is, akik a nyolc általános iskolából érkező gyerekekről idejüket nem sajnálva, szerettel gondoskodtak.

Cserna Gábor polgármester (b), Moravecz Attila, a KLIK tankerületi igazgatója és Koppány Emese, a program koordinátora. Fotó: Zsedrovits Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!