Dunaújváros

2015.06.22. 14:10

Három próba a dunaújvárosi öbölben - Futás, úszás, kerékpározás

Dunaújváros - Látványosságnak sem lesz utolsó a július első hétvégéjén jelentkező triatlon verseny.

Szabó Szabolcs

- Gyere le úszni reggel nyolcra a szabadstrandra - invitálták lapunk munkatársát a július 5-én, immáron második alkalommal jelentkező Aquarius Triatlon verseny szervezői. Jelezve, hogy nemcsak a rendezéssel kapcsolatos feladatokat veszik komolyan, hanem az erőpróbákra is aktívan készülnek.

Az előzetes regisztráció alapján eddig egyéniben közel hatvan sportoló, míg csapatban hat kollektíva jelezte indulási szándékát.

- Dunaújváros önkormányzata mellett több helyi vállalkozás is támogatja a versenyt, amelyre továbbra is várjuk a jelentkezőket. A versenyzőknek az alábbi távot kell majd teljesíteniük: 1900 méter úszás, 90 kilométer (km) kerékpározás, 21 km futás.

A résztvevők egy-egy számban is rajthoz állhatnak, A versenyprogram tarthatósága miatt egyfajta elvárás, főként az egy-egy számban indulóktól, hogy az úszást másfél óra, kerékpározást négy óra, a futást pedig három óra alatt teljesítsék. Nevezni a verseny helyszínén a kikötői öbölben lehet majd július 5-én reggel negyed kilencig. Lokálpatriótaként szeretnénk egy jó hangulatú versennyel gazdagítani a város sportkínálatát. Az a tapasztalatunk, ha valaki belekóstol a triatlon versenyek semmi mással nem összehasonlítható hangulatába, azt rabul ejti ez a komoly kihívásokat támasztó gyönyörű sportág tette hozzá a szervezők részéről Makai Gábor.

Egy próba a háromból a versenyzőknek a félmaratonnal megegyező távot, 21 kilométert kell futniuk a Duna-parton. Fotó: Zs. E.

(A versennyel kapcsolatos részletes információ a dunaujvarostriatlon.aquariusbike.hu oldalon található.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!