Dunaújváros

2014.07.15. 18:20

Nyolc elemen erősíthetnek, nyújthatnak az erdei tornapályán

Dunaújváros - Nagy sétát és bemutató gyakorlatokat sem nélkülöző bejárás volt kedden ebéd után az erdei tornapályán.

Körmendi Erzsébet

Cserna Gábor polgármester, Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Lee Sang Seungt ermeléstámogatási igazgató és Sztankovics László önkormányzati képviselő is részt vett azon a bejáráson, amelyen Orosz Csaba tűzoltóparancsnok bemutatta az erdei tornapálya már elkészült sportelemeit.

A helyszínen megtudtuk, hogy a pályán az összefogás és a tenniakarás dominál. Közösségi szolgálat keretében tavasszal kezdték ennek a gyönyörű, ám a városlakók által kevéssé értékelt helynek a rendbetételét. A gumiabroncsgyár vezetői elismeréssel néztek körül, mint mondták: szinte hihetetlen, hogy városban vagyunk. Inkább hinné az ember, hogy erdős dombvidéken, vagy hegyek lankáin sétál, lakóövezetben, amely a városközponttól gyalog tízperc távolságra van.

Becsülni kell ezt a csodát!

A bejáráson részt vett a Hankook három dolgozója, Fekete Anita, Úri György és Kim Ji Won is. Orosz Csaba szerint nélkülük nehezen boldogultak volna, és nemcsak a támogatás elnyerésében vállaltak nagy szerepet, hanem a munkában, az erdőtakarításban, gallyazásban is.

- A dolgozói önkéntes értékteremtő program keretébe első nagy feladatunk a pályázat elkészítése volt, hogy elnyerjük a szükséges támogatást gyermek korom egyik kedvenc helyszíne, az erdei tornapálya megújításához. Célunk az volt, hogy kicsalogassuk ide az embereket, lássak a saját szemükkel, mintha nem is Dunaújvárosban lennénk - mondja Fekete Anita.

- Számos segítőnek köszönhetően, az önkormányzattal együttműködve értük el, hogy nyolc sportelem már elkészült, ezeknél nyújthatnak, erősíthetnek a kocogok, illetve a pályán sétálók. A folyami homokot még pótolnunk kell egyik-másik alatt. Valamint készül még két elem fából, azokat később állítjuk a helyükre - tájékoztatta a résztvevőket Orosz Csaba.

- Tűzoltóparancsnokunk nem véletlenül érdemelte ki a Dunaújváros Ifjúságáért-díjat, hiszen hivatása mellett felvállal tengernyi önkéntes feladatot, megmozgatja és összefogja a fiatalokat, a civileket, a cégeket. Az Ability Park, a Muki után most az erdei tornapályára álmodott meg egy tíz elemből álló sport állomássorozatot, és a nagy foglalkoztató, a Hankook segített a megvalósításban. Sok ilyen polgárbarát kezdeményezésre van szükség - hangsúlyozta Cserna Gábor. Majd a nagy pályakörös séta közben a folytatás arborétum erdő kialakítása, madáretetőkkel is szóba került... A Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia vállalta, hogy grafikus térképet készít a főbejárathoz, tájékoztató táblákkal. Az önkormányzat ősszel újra salakoztatja a gyalogösvényt. A Hankook vezetői pedig azt kérték a tűzoltóparancsnoktól, készítsen listát a teendőkről és a megvalósítást illetően állítsanak fel fontossági sorrendet, és segítenek, hogy még szebb legyen az erdei pálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!