Dunaújváros

2013.10.21. 18:30

Guiness-rekordért is úsznak

Péntektől vasárnapig hetedik alkalommal rendezik meg az Úszógálát a Fabó Éva Sportuszodában. Az ország minden pontjáról érkező versenyzők a hagyományos jótékonykodás mellett Guiness-rekordért is úsznak.

Gallai Péter

A dunaújvárosi rendezvény sikere már évek óta megkérdőjelezhetetlen, hiszen a 2012-es verseny után több csapat azonnal lefoglalta helyét idénre, de a többi kiadó hely is hamar elkelt. A helyi sportbarátok alakulatai mellett az ország minden pontjáról érkeznek a csapatok, akik egy napig a sportuszodában laknak .

Szalontai Károly, az esemény főszervezője a részletekre térve elmondta: a felnőttek között 320 versenyző áll majd rajthoz, kicsik és nagyok egyaránt.

- Dunaújváros mellett Győr, Debrecen, Mezőkövesd, Zalaegerszeg, Budapest képviselői érkeznek hozzánk, a csapatokban összesen harminc település képviselői szerepelnek majd. A jól bevált recepten alapjaiban nem változtattunk, a tizenhat együttes első tagja szombaton délben beugrik a medencébe, az utolsó pedig vasárnap tizenegy óra tizennégy perckor száll ki ugyanis pont a hétvégén állítjuk vissza az órákat, tehát a feladat teljesítve lesz.

Az úszógála egyben egy remek közösségi élmény is, ahol sokan már visszatérő ismerősként üdvözölhetik egymást idén is

 

Ami pedig a plusz perceket illeti, azokat azért iktattuk be a programba, mert idén Guiness-rekordot szeretnénk felállítani, az egy nap alatt ötven méteres medencében leúszott hosszok számát tekintve, a ráadással biztosan mi leszünk a csúcstartók. Információim szerint Dunaújváros még egyetlen ilyen rekorddal sem büszkélkedhet, mi lehetünk az elsők a Guinnes adatbázisban. Az eredményeket a bizottság képviselője a helyszínen hitelesíti és felügyeli. Amiben egyébként szintén egyediek lettünk, hogy az ország többi hasonló rendezvényét idén lemondták, csak nálunk lesz ilyen esemény.

A gála a hagyományokhoz híven a jótékonyságot sem nélkülözi. A megszokottak szerint minden leúszott hossz után a Móra iskola és a Jószolgálati Otthon egy-egy forint adományt kap majd a szervezőktől

Az esemény egyébként ezúttal is a gyerekek minigálájával kezdődik, akik négy órán keresztül tempóznak majd a medencében. Ezen a városi sportiskola négy csapata, a Marcali küldöttsége és az úszók indulnak, összesen százan.



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!