Dunaújváros

2012.08.30. 13:41

Garázdaságok szórakozóhelyen és éjjel-nappali boltban

Fejér megye - A sárbogárdi rendőrök egy 24 éves, míg a fehérvári nyomozók egy 20 éves fiatalembert gyanúsítottak meg mára virradó éjszaka garázdaság elkövetése miatt. Mindkét esetnél azonos, hogy az elkövetők egy másik személyre támadtak, de komolyabb sérülés nem történt.

duol.hu

Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő csütörtökön közölte: Sárbogárdon az egyik szórakozóhelyen történt a garázdaság. A 24 éves sárbogárdi férfi este háromnegyed nyolc körül egy korábbi sérelem miatt előzetes szóváltást követően többször ököllel arcon illetve fejen ütött egy férfit, majd ezt követően elővett egy viperát is, amivel a sértett hátára, majd karjára ütött. A sértett a bántalmazás során nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A rendőrök az adatgyűjtéseket illetve tanúkihallgatásokat követően az elkövetőt előállították a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra, ahol garázdaság valamint könnyű testi sértés elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Ennek során részben beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A fehérvári eset az egyik éjjel-nappali üzlet előtt történt éjszaka kettő óra előtt néhány perccel. A 20 éves férfi erősen ittas állapotban szidta a bolt személyzetét illetve a vásárlókat, majd amikor többen felszólították arra, hogy ezt fejezze be, akkor az egyik vásárlót megpróbálta megütni. Mivel azonban az kitért előle, így sérülés nem érte. Ezt követően az ittas fiatalember még egy üres műanyag flakonnal is megpróbálta megdobni a férfit, de nem találta el.

Amikor a bejelentést követően a járőrök a helyszínre értek, és az elkövető meglátta őket, egyből szaladni kezdett, majd elbújt egy közeli vízelvezető árokba. A rendőröknek azonban sikerült elfogniuk. Miután előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, a nyomozók garázdaság elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.       

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!