Dunaújváros

2012.07.06. 18:57

Forrongó változások után ünnepelt a kórház

Dunaújváros – A hagyományos Semmelweis Ünnepségét tartotta pénteken a Szent Pantaleon Kórház. Az elismerések átadása mellett az utóbbi évek mozgalmas fordulatairól is szó esett.

Szabó Szabolcs

A visszaállamosítás utáni első Semmelweis Ünnepségét tartotta pénteken a Szent Pantaleon Kórház, amely "forró" változásokat élt túl. Helyzet, értékelés, kinevezések és díjeső a város kórházából.

Némi veszteséggel ugyan, de sikerült megőrizni a kórházi struktúrát - összegezte az elmúlt hónapok egészségügyi változásait a Szent Pantaleon Kórház szemszögéből dr. Mészáros Lajos főigazgató-főorvos a pénteki Semmelweis ünnepségen.

A főigazgató szerint az utóbbi évek többször is felmerült az úgynevezett "fiókkórházi" lét veszélye, azaz a dunaújvárosi kórház elvesztette volna önállóságát. Ezt ismételten sikerül elkerülni. Mészáros Lajos elmondta, a múlt hónap végéig tartott az állami átvétel során kért teljeskörű adatszolgáltatás és vagyonleltár elkészítése. A kórházat érintő peres ügyek átadása, valamint a vezetői koncepció és stratégia ismertetése. A főigazgató közölte, a jelenlegi kormányzat nem az egészségügy magánosításában látja a jövőt, hanem az állami szerepvállalás erősítésében. A cél az, hogy a stagnáló források mellett is jó egészségügyi szolgáltatáshoz jussanak a polgárok.

Mint elhangzott, a kórház újabb forráskivonással szembesült a napokban, hiszen a korábbi teljesítményvolumen-korlát havi nyolcmillió forinttal csökkent. A tájékoztatón elhangzott, hogy az érintett szakellátások vélhetően egy-másfél hónap múlva visszaköltözhetnek az élményfürdőbe, az egyeztetések jelenleg is zajlanak az Aquantis jelenlegi üzemeltetőjével - tette hozzá a főigazgató, aki mielőbbi javuló gazdasági feltételeket kívánt a kórháznak és a munkavállalóknak.     

A köszöntők után elsőként az adjunktusi és főorvosi előléptetéseket vehették át az érintettek   Dr. Máté Ágnes orvos-igazgatóasszonytól. Főorvosként folytatja a munkát   Dr. Vétek Edit Dr. Kapus István és   Dr. Mészáros Péter, adjunktusként dolgozik továb Dr. Harsányi Emese. A Szent Pantaleon Emlékérmet az idei Semmelweis ünnepségen Dr. Östör Gabriella, a főorvos asszony,   Dr. Kolos János főorvos, és Bán Istvánné főnővér helyettes vehette át. A Semmelweis-nap alkalmából a "Szent Pantaleon Kórház Kiváló Dolgozója" kitüntetésben és igazgatói dicséretben részesült Dr. Fekete Ramóna, Bauer Viktorné, Parzinkasz Panajota.  Dr. Szabó Katalin Ilona (orvos-igazgatói dicséret) Borsosné Ádám Anett (ápolási igazgatói dicséret) Szabó Klára (gazdasági igazgatói dicséret).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!