Dunaújváros

2014.07.08. 17:55

Átalakuló belvároskép

Dunaújváros - Újabb látványos szakaszához érkezett a belváros átépítése. Építése napló a következő hetek munkálatairól.

Szabó Szabolcs

A tervek szerint már a jövő héten átadják a forgalomnak az új belvárosi körforgalmi csomópontot olvasható az önkormányzat hivatalos oldalán közzétett jelentésben, amely a következő napok, hetek munkáit is csokorban gyűjtötte.

A tájékoztató szerint a körfogalmi csomópont munkálatai jelenleg is zajlanak. A kivitelezőknek a szükséges földmunkák mellett a szegélyezés, az ágyazat, valamint útalapbeton készítése ad feladatot. A második ütemre tervezett útalapbeton a jövő héten készülhet el utána teríthetik majd az aszfaltréteget.

A harmadik ütem részeként fejezik majd be a körfogalom körüli parkolók kiépítését. A parkolóhelyek komplett kivitelezése augusztusban készül el.

Látványnak sem utolsó madártávlatból szemlézni a belvárosban épülő új forgalmi csomópontot (Fotó: Ónodi Zoltán)

A Polgármesteri Hivatal C -szárnyában a szerkezet-építési, villamos és gépészeti munkálatok mellett folytatódnak a belső szakipari munkák (aljzatolás, szigetelés, száraz-építés, lakatos munkák, hidegburkolási, segéd és teherhordó acélszerkezeti munkálatok, tűzvédelmi bevonatolás, betonozási munkák), valamint folytatódik a földszinti rész átalakítása, a nyílászárók beépítése és a tetőkupolák építése is megkezdődött

Az átalakuló Városháza téren a földmunkákkal párhuzamosan már fektetik a villamos kábeleket. A téren kialakított medence és környezetének vasbeton szerkezete pedig már el is készült.

Az Október 23. tér 2, 3, 4, 5 és 6-os számú lépcsőház előtti járdát a sétány építése miatt felújítják, ezért ezek a lépcsőházak csak a Korányi utca felőli bejárataikon lesznek megközelíthetők a következő két hétben, az elkészült járdarészeket szakaszosan adják majd át - olvasható a tájékoztatóban.

A játszótéri kiszolgáló épület acélszerkezeti vázának építése is befejeződött. Jelenleg szigetelési, tűzvédelmi bevonatolási és homlokzatburkolási munkákat végeznek a szakemberek, illetve haladnak a belső szakipari munkák (aljzatolások, szigetelések, szárazépítés, gépész és villamos alapszerelés) is.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!