Dunaújváros

2012.04.26. 12:56

Fölavatták a Gárdony Géza sétányt és turistautat

Agárd - A Gárdonyi Géza tematikus sétány és turista úton végigsétálva a látogatók könnyedén juthatnak el a város nevezetességeihez, a történelem, a kultúra, a pihenés fontos állomásaihoz.

Tihanyi Tamás

- Újabb fejlesztésnek, jelentős turisztikai beruházásnak örülhetünk. Városunk eddig is meglévő idegenforgalmi attrakciói a korábbi különállóság helyett ezután már  egységesen, tematikusan jelennek meg a látogatók előtt kínálatunkban. Reméljük, hogy minél többen eljönnek majd hozzánk külföldről és az ország más tájairól,  s ezekből a változásokból akár bevételre is számíthatunk a jövőben - mondta Tóth István polgármester, miután köszöntötte a vendégeket  a gárdonyi labdarúgó akadémia bejáratánál csütörtökön. Az eseményen avatták fel a  Gárdonyi Géza tematikus sétányt és turistautat, amely   a város vonzerejének tekinthető turisztikai objektumokat köti össze az egykori, rossz állapotban lévő Gárdonyi Géza utca nyomvonalán. A sétány egy képzeletbeli kirándulás során kapcsolja össze  egymással a hónapokkal ezelőtt a sírkertben újjászületett Nádasdy-obeliszket, a kiállításoknak és más programokban helyt adó  általános iskolát és gimnáziumot, az Agárdi Pálinkaházat, ahol helyi termékek készülnek, a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiát, a gyógyfürdőt,  amely májustól új külső medencével bővül, a hat éve megújult  Gárdonyi Géza Emlékházat, valamint az egri vár mintájára felépült, az író életművét játékosan megidéző  rönkvárat, amelynek avatása pénteken 18 órakor lesz. A sétány mentén tájékoztató táblák igazítják majd el a település vendégeit a történelem, a kultúra, a sport, a szórakozás és a pihenés különböző  állomásai között.           

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!