Dunaújváros

2015.10.29. 15:43

Feszületet avatnak a kápolna mellett

Dunaújváros - A köztemető üzemeltetője új keresztet állíttat a sírkert egyházi részének kápolnája mellé.

Körmendi Erzsébet

A dunaújvárosi köztemetőt üzemeltető Kegyelet Bt. szervezésében ökumenikus megemlékezés lesz október 31-én 16 órai kezdettel a ravatalozónál. Az eseményen a katolikus, az evangélikus, a református és a görög katolikus egyház képviselői is részt vesznek, valamint a Sándor Frigyes Zeneiskola műsorát hallhatják a résztvevők.

Utána felszentelik a temető egyházi részében a kápolna mellé felállított új keresztet. A régi, tönkrement feszület helyet állíttatott újat az üzemeltető.

A sírkert főkapuja előtt október 30-án, pénteken 14 és 20 óra között, szombaton és vasárnap 9 és 21 óra között le lesz zárva a Temető utca ahogyan ez a korábbi években is volt rendőrök, polgárőrök irányítják a forgalmat, segítenek a parkolásban, valamint vigyáznak a rendre, a közbiztonság fenntartására.

A rokkant igazolvánnyal rendelkezőknek természetesen nem kell kerülniük a Frangepán utca felé, őket felengedik a forgalomterelők. Valamint a taxival érkezők is egészen a kapuig mehetnek a nap minden szakában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!