Dunaújváros

2014.08.28. 16:57

Faültetési akcióink

Dunaújváros – Folytatódik az ősszel a folyóparti faültetési akció. Támogatókat és önkénteseket keresünk!

Pekarek János

Idén ősszel is folytatódik majd a virágzó, gyümölcsös Duna-part érdekében meghirdetett faültetési akció, amelyet az Újpart Művészeti Egyesület tagjai hirdettek meg három évvel ezelőtt. Málna- és szederbokrok, alma-, körte, sárgabarack- és szilvafák kerültek az alsó Duna-parton haladó aszfaltos út város felőli oldalára, a kikötői öböllel szemben.

Az akció célja, hogy újra a régi, pentelei korszakra jellemző időkhöz hasonlóan gazdag gyümölcsösök borítsák a parti ösvényeket. Eddig már több száz fát ültettek el és gondoztak az akcióhoz kapcsolódó önkéntesek, többnyire gimnazisták és nyugdíjasok. A kezdeményezést lapunk is támogatta és támogatja továbbra is, mint minden, a város és környékének szépítésére, fejlesztésére irányuló civil akciót.

A faültetés sikerét jelzi, hogy már a munka jelentősebb részét teszi ki az elültetett és meggyökeresedett fák gondozása – s az energiák mind kevesebb részét veszi igénybe az újabb fák elültetése a parton. Tavaly már gyümölcsöt is ehettünk a bokrokról és a fákról: tehát a szó szoros értelmében beérett az akció gyümölcse.  Az idei első faültetési kampány várhatóan októberben kezdődik, tudtuk meg a fő szervezőtől, Kaszás Évától. A korábbi tavaszi ültetések viszonylag kevés sikerrel jártak – az őszi fák viszont szépen megeredtek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!