Dunaújváros

2015.12.04. 13:30

Belgiumban jártak a bánkis diákok és tanáraik

Dunaújváros - A közelmúltban bánkis diákok és tanárok jártak Belgiumban. A tizenhárom tagú csapat az Erasmus+ projekt soron következő találkozóján vett részt, melynek házigazdája az eupeni Robert Schuman Institut volt.

Szabó Szabolcs

Az uniós projekt keretében öt európai iskola - a Bánki mellett egy német, egy belga, egy lengyel és egy török - közösen készít egy érmeprést. A mostani találkozó már a harmadik volt a sorban, és az érmeprés is csaknem elkészült, megtartották az első próbapréselést. A diákok persze nemcsak a présgépen dolgoztak az egy hét alatt, hiszen a projektnek feladata az is, hogy a fiatalok megismerjék a többi résztvevő ország kultúráját, szokásait és nyelvét. Programjukban szerepelt túra a kelet-belgiumi lápvidéken, aacheni és brüsszeli kirándulás, eupeni városnézés, gyárlátogatás, francia nyelvlecke. Az út egyik meghatározó élménye a brüsszeli Európai Parlamentben tett látogatás volt, melynek során a gyerekek egy belga és egy német képviselőnek tehettek fel kérdéseket.

A bánkis diákok is dolgoztak az első próbaréselésen

A Bánkis delegáció tagjai: Molnár Klára, Schön Beatrix, Gál Ferenc, Fazekas Attila, tanárok, Molnár Márton, Neichl Benjamin, Molnár Levente, Menyhárt Ádám, Paulusz Ádám, Süveges Ákos, Bellovits Dániel, Békefi Ákos, Nagy Márton

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!