Dunaújváros

2013.03.15. 19:23

Ének az Ifjúság Napján

A havazás miatt az eredetileg tervezett Petőfi Liget helyett a Széchenyi István Gimnázium aulájában rendezték az idén debütáló Ifjúság Napja címmel meghirdetett ünnepi koncertet.

A házigazda gimnázium és Sándor Frigyes Zeneiskola diákjai és pedagógusai verses-zenés műsorral emlékeztek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc történelmi pillanataira. Az ünneplőket levélben köszöntötte a város polgármestere Cserna Gábor, akinek szavait Németh Tünde, az önkormányzat sajtószóvivője olvasta fel a közönségnek.

 

A rossz idő miatt a Széchenyi gimnáziumban megrendezett Ifjúság napi koncerten a gimnázium énekkara a Sándor Frigyes városi zeneiskola zenekarával együtt lépett fel. (Fotó: Vohlmann György)

A polgármester üzenetében így szólt a fiatalokhoz: Önök, Fiatal Barátaim, szabad és független, demokratikus államban élnek. Idegen elnyomás ellen fegyvert emelniük nem kell. Ha figyelemmel kísérik a közélet eseményeit, tudják, hogy napjainkban a harc más eszközökkel, az idegen tőke, a ránk erőszakolt döntések ellen zajlik. Ebben a küzdelemben a magyar haza, a magyar nemzet érdekei mindennél előrébb valóak... Az Ifjúság Napja szervezői kiemelték, hagyományteremtő szándékkal szerveztek az ünnepi koncertet, reményeik szerint az Ifjúság Napja koncert jövőre is jelentkezik majd.



A zeneiskola gitárművészei is színbesítették a hagyományteremtőnek szánt műsort, amelynek folytatása remélhetően jövő tavasszal jön

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!