Dunaújváros

2012.09.21. 06:28

Eltökélten gyűjtenek - Az újvárosi kórusösszefogás a Carnegie Hall-ban léphet fel

Dunaújváros - Páratlan bemutatkozási lehetőség előtt áll a város, azon belül is a városi kórusösszefogás. A világ egyik legnevesebb koncerttermében léphetnek fel. Ha?

zaol.hu

Közel hatvanmillió forintot kell összeszednie a Dunaújvárosi Vegyeskar vezette városi kórusválogatottnak  ahhoz, hogy eleget tegyenek történetük legnagyobb vállalásának.
Mint már olvashatták, a világ  egyik legnevesebb koncerttermében, a New York-i Carnegie Hall szentélyében léphet színpadra a dunaújvárosiak 145 főből álló csapata.
Az utazás és a fellépés szervezése már tavasszal megkezdődött, azonban a pénzügyi források megteremtése még javában zajlik.


Helyzetjelentést kértünk Horváth Pétertől, a vegyeskar karnagyától, az amerikai út (egyik) főszervezőjétől. Így állnak most...
- A napokban erősítette meg a jó hírt számunkra dr. Dorkota Lajos megyei kormánymegbízott, hogy a Nemzeti Kulturális Alapnál sikerült elnyernünk tízmillió forintot, amely a közeljövőben meg is érkezik a számlánkra. Így a tízmilliós vállalt önrész mellett már "csak" negyvenmillió forintot kell összekalapoznunk. Minderre látok esélyt, hiszen számos pályázaton elindultunk, és remélhetően a kapcsolatrendszerünket is sikerül megmozgatnunk. A vállalkozói szféra felől is sokan nyitottak a támogatásra. Tárgyalunk, egyeztetünk és elég erőteljes kulturális diplomáciát folytatunk. A repülőjegyekre az előleget már letettük, így nincs visszaút, elő fogjuk teremteni a kellő forrásokat - fogalmazott a karnagy, akinek vezetésével októberben kezdik meg a felkészülést a hangversenyre.

Az utazó csapat egy városi karácsonyi koncerten is megmutatja, milyen hangversenycsomaggal indul Amerikába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!